2024/04/23 بدون نظر اخبار, اخبار رویدادها, تجارت, تجارت ایران و چین, تجارت ایران و هند, دسته بندی نشده
واردات مستربچ

واردات مستربچ

افزودنی ها یا مستربچ (Masterbatch)، به عنوان یک ممهترین مواد شیمایی افزودنی در صنعت پلاستیک، نقش بسیار ویژه ای در فرآیندهای تولید محصولات پلیمری ایفا می‌کند. البته بخش اعظم مصرف مستربچ در ایران از مستربچ های تولید داخل است ولی بخشی کوچکی از مستربچ مصرفی کشور نیز مستربچ های وارداتی خاص است که در این مقاله، به بررسی واردات مستربچ و نیز شرایط و ضوابط واردات مستربچ می پردازیم.

وضعیت واردات مستربچ به کشور

سهم بازار ایران از واردات مستربچ ۳٫۸۹۹٫۶۱۲ دلار  در سال ۱۴۰۱ بوده است که این واردات بیشتر از کشورهایی نظیر چین، هند، ترکیه، امارات، کره جنوبی و همچنین برخی از کشورهای اروپایی بوده است. همچنین از نظر وزنی واردات مستربچ از کشورهای مختلف به ایران در سال ۱۴۰۱، در حدود ۳۷ میلیون تن بوده است. میزان واردات مستربچ در قیاس با میزان کامپاند صادر شده از ایران، بسیار ناچیز بوده و لذا می توان گفت این واردات از جمله بخش های با ارزش افزوده وارداتی بوده است. چراکه بخش مهمی از هزینه های واردات مستربچ ها پس از تولید و فرآوری کامپاند بصورت کامپاندهای صادراتی به کشور بازگردانده شده است.

از همین رو، توسعه واردات این بخش می تواند کمک شایانی به توسعه اقتصادی و تولید در شرکت های تولیدکنندده کامپاند داشته باشد. لازم به ذکر است در بخش واردات مستربچ، بیشترین میزان واردات مستربچ به ایران از کشور هند با ارزشی معادل ۲٫۸۶۹٫۷۶۱ دلار و کمترین میزان واردات را بلژیک با ارزش ۲٫۹۱۵ دلار بوده و این بدان معناست که اکر مستربچ های وارداتی دارای فناوری های متوسط تقریبا بالا هستند و این لزوم همکاری شرکت های فناور در توسعه و تولید این مواد را مشخص می کند.

انواع مختلف مستربج ها

بطور کلی میتوان دسته بندی مستربج های مورد استفاده در صنایع را به شرح زیر اعلام نمود:

  • مستربچ های رنگی یا پودرهای رنگی
  • مستربج های پرکننده یا بطور کلی پر کننده ها
  • مستربچ های افزودنی یا بهبود دهنده های خواص

این دسته از مستربچ ها بیشتر با هدف افزایش یک خاصیت فیزیکی یا شیمایی یا اپتیک به ماده پلیمری افزوده می شوند و بخش عمده این مستربج ها خواص زیر را به پلیمر خام اضافه می نمایند:

مستربچ های شفاف کننده پلی پروپیلن: درواقغ این نوع مستربچ با منظم کردن ساختار مولکولی در حین فرآیندهای تولید و پلیمرشدن، باعث شفاف شدن پلی پروپیلن می شود که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.

مستربچ نانو افزودنی: ترکیبات و مواد شیمایی در مقیاس حدود نانومتری یا میکرومتری که گاها با افزایش به ساختار مولکولی پلیمرها منجر به بهبود خواص ضربه پذیری و مکانیکی، یا سایر خواص فیزیکی پلیمر می شوند.

  • مستربچ های لیزکننده: سطوح نهایی پلیمرها معمولا پر اصطکاک است و لایه های فیلم های پلاستیکی به سختی از هم جدا می‌شوند لذا خاصیت سرخوردن اسان یا لیز بودن سطوح در برخی موارد نظیر برخی لوازم پلاستیکی مثل سرنگ که اصطکاک بین پیستون و محفظه باعث کندی حرکت می شود، باید بهبود یابد. از همین رو برای کاهش اصطکاک سطوح پلیمری از مستربچ های لیزکننده در تولید استفاده می شود.
  • مستربچ های روشن کننده یا براق کننده پلی اتیلن: نام دیگر این مستربچ ها سفید کننده پلیمر یا مستربچ شفاف کننده بوده و این موارد بمنظور براق کردن محصولات پلاستیکی از جنس پلی اتیلن از این مستربچ کاربرد دارند. معمولا این مستربچ در ظروف یک بار مصرف کاربرد دارد.
  • مستربچ های آنتی استاتیک: اینگونه از مستربچ های با افزایش به پلیمرها باعث جلوگیری از ایجاد الکتریسیته ساکن و جذب گرد و خاک در محصول نهایی تولید شده می شود.
  • مستربچ های پایدارکننده نور: افزایش این مستربچ از تخریب و تغییر ساختارهای پلیمری بر اثر تابش نور خصوصا نور خورشید و پوسیدگی ها و تغییر رنگ های ناشی از آن را جلوگیری می کند.
  • مستربچ های آنتی یو وی: این دسته از مستربچ ها که قابل استفاده برای تولید فیلم های کشاورزی، طناب، الیاف و کابلها، قطعات قالب گیری تزریقی، لوله های اکسترودی، مخازن پلی اتیلنی، قطعات اتومبیل، گونی هستند باعث بهبود مقاومت پلیمر در برابر آثار پرتو UV در تخریب و پوسیدن می شوند.
  • مستربچ های آنتی اکسیدانت: استفاده و افزایش این مستربچ در ساختارهای پلیمری از طریق پایدار کردن پلیمر در برابر اکسیداسیون منجر به بهبود پایداری و عمر بیشتر قطعات مرتبط می شود.
  • مستربچ های کمک فرآیند پلیمر: استفاده از این مستربچ ها برای بهبود فرآیندپذیری و جلوگیری از شکست مذاب و تورم قالب یا  (die) می شود.
  • مستربچ های ضد سایش: استفاده از این دسته از مستربچ های سیلیکونی برای افزایش مقاومت سایشی محصول نهایی و قطعات در مقابل تنش های سایشی می شود.
  • مستربچ های آنتی فاگ یا ضدبخار: استفاده از این مستربچ ها که بیشتر در محصولات صنایع بسته بندی غذایی، بسته بندی صنایع دارویی است با کاهش اثرات ناشی از بخارگرفتگی همراه است.
  • مستربچ های تاخیر انداز شعله یا نسوز: این دسته از مستربچ ها برای کاهش اشتعالپذیری پلیمرها و در تولید لوازم الکتریکی، قطعات خودرو، پروفیل و پنل های برقی برای کاهش ریسک های آتش سوزی استفاده می شود.
  • مستربچ های اصلاح کننده ضربه یا – اصلاح کننده ویسکوزیته: که بیشتر با هدف تسهیل در فرآیندهای تولید و فرآوری پلیمر استفاده می شود.
  • مستربچ های عامل فومینگ یا فوم ساز: این دسته از مستربچ ها نیز مزایای بسیاری برای پلاستیک با قالب تزریقی دارند و با ایجاد فوم امکان تولید محصولات فوم را ایجاد میکنند.

واردات مستربچ از هند

تفاوت کامپاند و مستربچ

قبل از واردات مستربچ بایستی تفاوت های مستربچ و کامپاند را به خوبی بشناسید. سازوکار کامپاندها و مستربچ‌ها یکسان است اما تفاوت این دو ماده در میزان درصد اضافه شدن هرکدام در محصولات نهایی است. در حقیقت کامپاندها ترکیباتی هستند که به طور کامل و بدون هیچ‌گونه ترکیب اضافه‌ای برای تولید محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما در مقابل مستربچ‌ها را در برخی موارد نمی‌توان به تنهایی برای تولید یک قطعه تزریق پلاستیکی استفاده کرد لذا نیاز است که آن‌ها را همراه با پایه‌های پلیمری و افزودنی‌های لازم به طور مستقیم برای تولید محصول نهایی استفاده کرد. یا در فرآیندهای کامپاندسازی از مستربچ برای تولید کامپاندهای با خواص و ویژگی های منحصربفرد استفاده می شود.

روال واردات مستربچ

برای واردات مستربچ ها بایستی درنظر گرفت که بسیاری از مستربچ ها و کامپاندها در ایران تولید می شود و درحال حاضر نیازی به واردات آن نیست. اما برخی از مستربچ ها و مواد شیمایی افزودنی به پلیمرها همچنان بدلیل محدودیت در تولید یا کیفیت تولید داخل، وارد می شود. از جمله برخی از مواد شیمایی یا افزودنی های پلیمرها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • مواد  POM

KOCETAL K300

 

LG N109

 

FORMOSACON FM090

 

Ticona C9021

 

  • مواد اولیه PA

 

Tecomid NA (PA 6 unfilled Natural / Black)

 

Tecomid NA (PA 6 30% glass fiber reinforced Natural/Black)

 

Tecomid NB (PA 6.6 unfilled Natural / Black)

 

Tecomid NB (PA 6.6 30% glass fiber reinforced Natural/Black)

 

F223D DSM (PA 6 unfilled Natural)

 

K224 DSM (PA 6.6 30% glass fiber reinforced Natural)

 

Tislamid (PA 6.6 unfilled)

 

Kopla (PA 6.6 30% glass fiber reinforced Natural)

 

 

  • مواد اولیه  PMMA

CM205

 

CM203

 

 

  • مواد اولیه  ABS

High Heat ABS POLYLAC 777B

 

High Heat ABS POLYLAC 777D

 

High Heat ABS POLYLAC 777E

 

 

  • مواد اولیه  POLYCARBONATE

PC110

 

LOTTE CHEME 1100U

 

LOTTE CHEME 1100

 

 

سایر مستربچ های وارداتی شامل أنواع مدل های مواد شیمیایی افزودنی آماده یا قابل استفاده در تولید این دسته از مواد می باشد که در صورت نیاز توسط شرکت تجارت هوشمندد هیراد قابل واردات می باشد.

مراحل واردات مستربچ

برای واردات مستربچ و یا هرنوع ماده شیمیایی مراحل ذیل بایستی بصورت گام به گام طی شود:

  • تعیین نوع و مشخصات فنی مستربچ: در اولین مرحله از واردات مستربچ باید ابتدا مشخصات فنی محصول موردنظر با خط تولید و شرکت کامپاندساز نهایی شود و دقیقا مشخص شود که مستربچ موردنظر برای واردات چه مشخصات فیزیکی و شیمایی دارد.
  • یافتن تامین کننده: در مرحله دوم پس از نهایی شدن و تعیین مشخصات فنی مستربچ موردنظر، از تامین کنندگان مورد اعتماد و توانمند در کشور هدف باید استعلام قیمت و شرایط تحویل صورت پذیرد.
  • ثبت سفارش و تخصیص ارز: پس از نهایی شدن سفارش و بررسی امکان تامین، در خصوص فرآیندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز برای واردات مستربچ اقدام می شود.
  • حمل و ترخیص کالا در ایران: پس از نهایی شدن سفارش و آماده شدن کالا، حمل به بندر یا گمرک موردنظر اجرایی شده و سپس ترخیص و فرآیندهای مرتبط با ترخیص کالا اجرایی می شود.

البته بایستی گفت که تمامی این مراحل نیازمند اجرای دقیق و بررسی های قبلی بوده و لذا پیشنهاد می گردد حتما قبلا از شروع به خرید با شرکت های تخصصی واردات نظیر شرکت هیراد برای واردات مستربچ مشورت های لازم را داشته باشید.

تعرفه و حقوق ورودی واردات مستربچ و کامپاندها

۳۹۰۳۳۰۰۰ کوپلیمرهای ا کریلونیتریل – بوتادین – ا ستیرن (ABS) به اشکال ابتدا ئی گروه کالایی میزان درصد حقوق ورودی
۳۲۰۶۱۹۱۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۲ ۱۵
۳۲۰۴۱۱۱۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۶ ۱۵
۳۲۰۴۱۷۲۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۶ ۱۵
۳۲۰۶۴۹۱۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۶ ۱۵
۳۲۰۶۱۱۱۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۶ ۱۵
۳۲۰۴۹۰۱۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۶ ۱۵
۳۲۰۴۱۹۲۰ — گرانول مستربچ (Master Batch) ۲۶ ۱۵
۳۹۰۲۲۰۰۰ ـ پلی ایزوبوتیلن ۲۲ ۳
۳۹۰۸۱۰۱۰ ـ ـ ـ‌ آمیزه پلی‌آمید بر پایه پلی‌آمید ۶ و ۶/۶ ۲۴ ۴
۳۹۰۱۳۰۰۰ ـ کوپلیمرهای اتیلن- وینیل استات ۲۲ ۳
۳۹۰۷۹۹۲۲ —- پلی بوتیلن ترفتالات (PBT) ۲۴ ۳
۳۴۰۳۹۹۱۰ ـ ـ ـ روان‌کننده سیلیکونی ۲۲ ۳
۲۱۰۶۹۰۳۰ ـ ـ‌ ـ پودر حالت دهنده خوراکی ۲۲ ۳

ارسال درخواست واردات مستربچ و کامپاند موردنظر شما

با ما در تماس باشید!

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *